Снимка ПиксабейНай-влиятелната жена на Острова обяви каква важна визита ще предприеме.Британската

...
Снимка ПиксабейНай-влиятелната жена на Острова обяви каква важна визита ще предприеме.Британската
Коментари Харесай

Елизабет Втора отива в Глазгоу за срещата за климата

Снимка Пиксабей

Най-влиятелната жена на Острова разгласи каква важна визита ще предприеме.

Британската кралица Елизабет Втора приказва за дълбоката си обвързаност към Шотландия, когато през днешния ден откри новата сесия на шотландския парламент в Единбург. 

Елизебет Втора бе съпроводена от принц Чарлз и брачната половинка му Камила Паркър-Боулс на тържествената гала. Тя бе приветствана от първия министър на Шотландия Никола Стърджън. За първи път кралицата взе участие в церемонията по откриването на работата на Народното събрание в Единбург без до нея да е брачният партньор й принц Филип, който умря тази година на 99 години. 

В своята тирада кралицата поздрави Народното събрание, че е съумял да се събере безвредно в това мъчно време на пандемия. Тя прикани шотландските депутати да работят дружно, макар разликите си. Наблягайки на нейната обвързаност към Шотлания Елизабет Втора съобщи:

„ Често споделят, че хората вършат мястото и са малко местата, за които това важи в цялостна мощ както за Шотландия “.

Кралицата сложи специфичен акцент върху откриващата се при започване на ноември среща на високо ниво за климатичните промени в Глазгоу, призовавайки шотландските депутати да оказват помощ за основаването на едно по-добро и по-здравословно бъдеще. 

Елизабет Втора, която е в двореца Балморал за годишната си отмора в Шотландия съобщи, че ще бъде в Глазгоу за срещата. 

Чувствителният въпрос за независимостта на Шотландия не попада в нито едно от известията на английските медии, написа bnr.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР